Народний депутат, лідер фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк відвідав міста Одещини, Чернігівщини, Сумщини та Полтавщини, щоб поспілкуватись із місцевими мешканцями.


«Мені важливо почути думку людей. Це методика продукування якісних реформ», — зауважив О. Березюк. Люди ж говорили і питали про все, що їх хвилює. Проте основне питання — «Як вижити?». Усі жалілися на владу, обурені високими тарифами та не розуміють багатьох урядових постанов.


«Одне із найболючіших питань — уряд цього року стовідсотково підніме пенсії. Найменшу пенсію — 946 грн. — піднімуть десь на 300—400 грн., решту збільшать від 500 до 1000 грн. Припускаю, що це станеться до середини осені... Але я вважаю, що підвищення пенсії, це найменше, що сьогодні може зробити влада. По-перше, уряд не знає, скільки пенсіонерів у країні — необхідний Єдиний реєстр пенсіонерів. Окрім того, щомісяця Пенсійний фонд, і це доведено Міністерством фінансів, 1—1,5 млрд. грн. витрачає на людей, які не мають отримувати пенсії. Майже 14 млрд. грн. щороку витрачається на «мертві душі». Тому треба провести аудит Пенсійного фонду», — цитує слова політика прес-служба партії.


Дуже часто, розповів Олег Березюк, люди запитують, що їм купувати — хліб чи ліки. «Я завжди кажу, що довго не міг зрозуміти всіх реформ, які готували декілька міністрів охорони здоров’я. Нині, коли на цій посаді фаховий лікар, Уляна Супрун, мені стали зрозумілими дії міністерства. Сьогодні вже діє програма «Доступні ліки», і якщо вдасться запровадити реформу амбулаторно-поліклінічної служби, то це буде серйозний крок до поліпшення якості обслуговування пацієнтів у медустановах, коли хворий зможе обирати собі лікаря, а не навпаки», — зазначив голова фракції.


Фото з сайту hhtp://samopomich.ua