Багатоголоссям в Івано-Франківську відгомонів другий Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону «Карпатський простір». Триденне дійство завершилось концертом за участі вокалістів Національної оперети України, гуртів з Латвії, Польщі, Молдови та творчих колективів Прикарпаття (на знімку).

 


Зі словами подяки до організаторів та учасників фестивалю звернувся народний депутат Михайло Довбенко: «Ми радіємо від того, що в різних куточках нашого міста відбувалося це свято. Впродовж трьох днів мали можливість побачити позитивні емоції прикарпатців та наших гостей. До фестивалю були залучені творчі особистості з багатьох країн. Вважаю, що депутатський та посольський десант, який брав участь у фестивалі, підтримуватиме ініціативу його проведення і надалі».


Генеральний директор і художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський в свою чергу зазначив, що «Карпатський простір» — це фестиваль можливостей, який єднає людей. За час фестин прикарпатці та гості відвідали мистецькі, спортивні акції, кулінарні презентації, насолоджувались музикою. На його думку, фестиваль став новою формою взаємодії глядачів і мистецьких виконавців, що слугує розвитку національної мови та культури.


До слова, цьогоріч на прикарпатський фестиваль приїхали делегації із 40 країн.


Івано-Франківська область.


Фото Миколи МАЦЮКА.