Перший транш на відновлення єдиного в Європі, розташованого на Закарпатті, Музею лісу і сплаву у сумі 15,9 мільйона гривень виділило Мінекології. Кошти мають бути освоєні до кінця року. Такого фінансування з самого початку свого призначення добивався Геннадій Москаль, кажуть в облдержадміністрації. У серпні минулого року голова ОДА запросив на Міжгірщину міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, котрий, оглянувши унікальний туристичний об’єкт, пообіцяв особисто підключитися для його повторного відкриття. І дотримав слова.

 

Нагадаємо, Музей лісу і сплаву на Чорній річці в Міжгірському районі входить до складу Національного природного парку «Синевир», перебуває в занедбаному стані й руйнується. Під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років він зазнав значних пошкоджень, а у 2008-му, наголошують в облдержадміністрації, регіональна влада «під керівництвом братів Балог усупереч закону віддала музей у комунальну власність, щоб потім забрати у приватні руки». Унікальний об’єкт не дозволили приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Г. Москаль через суд ініціював повернення його на баланс Мінекології і зробив можливим фінансування відновлювальних робіт.


Після відкриття Музей лісу і сплаву стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів.

Закарпатська область.