Тепер на ремонт прикарпатських доріг з обласного бюджету спрямують уже 31 мільйон гривень, а не попередньо заплановані 14. Потреба збільшити фінансування ремонту місцевих автошляхів виникла під час робочих об’їздів районів керівництвом обласної ради. «Ми запропонували очільникам районів разом із депутатами визначити декілька пріоритетних доріг, які можна зробити упродовж року. Не розкидати по 150—200 тисяч гривень, а сконцентрувати ресурси і нормально відремонтувати хоча б один чи декілька напрямків», — цитує голову обласної ради Олександра Сича його прес-служба.


Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, члени якої погодили розподіл коштів спеціального бюджету, що спрямовуються на виконання заходів Регіональної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури до 2020 року. 


Обранці погодили розподіл коштів згідно з поданими керівництвом районів пропозиціями. Таким чином, цьогоріч 31 мільйон вирішили поділити з розрахунком по два мільйони гривень на кожен район. Ще по одному мільйону отримають міста обласного підпорядкування — Болехів, Бурштин та Яремче. Остаточне рішення буде ухвалено на сесії обласної ради.

Івано-Франківська область.