На Івано-Франківщині відбулися урочистості з нагоди відзначення 146-ї річниці від дня народження письменника Василя Стефаника. Традиційно до цієї дати у селі Русів Снятинського району, на батьківщині видатного новеліста, вручають іменні Стефаниківські премії.

 

На знімку: заступник голови обласної ради Василь Гладій та заступник голови ОДА Ігор Пасічняк готові до вручення Стефаниківських премій.

 

Цьогоріч серед літераторів у номінації «Поезія» переміг Мирослав Попадюк та його збірка «Зоряна паморозь». У номінації «Документалістика і науково-критична література» відзначено Мирослава Габорака за працю «Назви гір і полонин Івано-Франківщини (Етимологічний словник-довідник)». Найкращим прозаїком визнано Дмитра Захарука за авторські книги «Осінні проліски» та «75. Вибране до ювілею». Щодо номінації «Твори або роботи, що популяризують творчість Василя Стефаника і написані письменниками, котрі проживають за межами області», то тут номінантом став Ярема Гоян з книгою «Воскресіння Сонця».

Вітаючи лауреатів та земляків славного письменника, заступник голови ОДА Ігор Пасічняк зазначив, що премія імені Василя Стефаника демонструє визнання багаторічної праці письменників на літературній ниві, відзначає твори, які стають духовними набутками українського народу.

Галина БРУХАЛЬ.

Фото Миколи МАЦЮКА.

Івано-Франківська область.