Колегія Комінтернівського районного суду Харкова, яка розглядала справу колишнього міського голови Слов’янська Нелі Штепи, ухвалила рішення щодо свого відводу.

«17 травня вони зачитають рішення, повний текст, і після цього справа піде на новий авторозподіл у Комінтернівському райсуді. Якщо там не вдасться сформувати нову колегію суддів, то, як я розумію, справу знову скерують до Апеляційного суду Харківської області, щоб той знову визначив підсудність справи, — описав ситуацію адвокат Штепи Дмитро Марченко. — Цілком можливо, що знову буде визначено якийсь новий суд. Ну а там, відповідно, авторозподіл, призначення нової колегії, і все з самого початку».

Справу слухатимуть заново вже вчетверте.

«У липні вже буде три роки, як Нелю Штепу тримають під вартою. А справа досі перебуває на стадії попереднього судового засідання», — заявив він.

Захист Штепи вважає, що це занадто тривалий термін, і в лютому звернувся до Європейського суду з прав людини, нагадав Марченко. Цей суд, за його словами, взяв документи до розгляду.

Термінів розгляду в Європейському суді справи колишнього міського голови Слов’янська, яку звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України й участі в терористичній організації, поки що не уточнюють.

У прокуратурі Харківської області підтвердили рішення колегії Комінтернівського райсуду про самовідвід. «Чекаємо четвертого складу суддів», — зазначили в прес-службі прокуратури.

Микола КОСИЙ.

Харків.