Стаціонарне відділення на двадцять ліжок відкрили торік у лікарні селища Тересва Тячівського району. Колись воно було ширше. Але у 2011 році «з метою оптимізації» його закрили. І в медзакладі функціонував лише денний стаціонар. Та громада селища ініціювала відновлення роботи лікарні. З допомогою районної влади та підприємців після реконструкції стаціонар знову запрацював у цілодобовому режимі.


«Нині в нас лікуються хворі переважно соціально незахищених верств населення із серцево-судинними недугами, захворюваннями органів дихання», — каже головний лікар Василь Парасич.


Хворі, які зміцнюють здоров’я у стаціонарі, отримують кваліфіковану медичну допомогу та харчуються тричі що-дня. Але їжу для пацієнтів персонал був змушений готувати на електроплиті, яка вже давно відслужила своє.

Тож адміністрація закладу звернулася до народного депутата України Василя Петьовки з проханням посприяти у розв’язанні цієї проблеми. Народний обранець відгукнувся на прохання. 17 травня його помічник Ігор Грабар передав для потреб лікарні сучасну електроплиту (на знімку) та м’ясорубку.

 


Головний лікар закладу від імені колективу подякував Василеві Петьовці за допомогу. Неабияк задоволені й кухарі. Кажуть: працювати стане набагато легше. Нова плита, оснащена духовою шафою, дасть змогу урізноманітнити харчування пацієнтів.


Наразі йде мова і про те, щоб у перспективі на базі Тересвянської лікарні відкрити хоспіс.

Закарпатська область.


Фото надано прес-службою народного депутата.