«Ми розраховуємо, що міжпарламентська співпраця України з Індонезією набуде нової динаміки». На цьому наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з представниками парламентської делегації Ради Народних представників Республіки Індонезія.


Перший заступник Голови Верховної Ради відзначила, що Україна розраховує на подальшу підтримку Республікою Індонезія територіальної цілісності та суверенітету України. Особливу увагу під час зустрічі було приділено ситуації з порушенням прав людини в окупованому Криму.


Також сторони обговорили координацію зусиль на різних міжнародних майданчиках та міжпарламентських асамблеях в питаннях безпеки, поваги до територіальної цілісності і суверенітету країн.


У контексті двосторонньої співпраці йшлося, зокрема, про зацікавленість у співробітництві в сфері літакобудування, економіки, туризму, інших галузях. «У 2015 році було створено міжпарламентську групу дружби, і обидві сторони зацікавлені використовувати цей формат для активізації не лише міжпарламентських контактів, а й двостороннього співробітництва в сферах торгівлі, економіки, освіти та туризму», — наголосила Ірина Геращенко.


Під час обговорення поточної ситуації на сході Україні і в Криму заступник Голови Ради Народних представників Індонезії Фадлі Зон (на знімку) наголосив, що Індонезія поважає територіальну цілісність України і виступає за мирне врегулювання конфлікту політико-дипломатичними шляхами.

 


Фадлі Зон підтримує позицію, що питання захисту прав кримських татар мають стояти на порядку денному міжпарламентських зустрічей та різних міжнародних організацій.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.