У Кіптівській об’єднаній територіальній громаді започаткували пілотний проект з організації землеустрою та впровадження стратегії місцевого економічного розвитку в умовах децентралізації. Стратегічна мета проекту, який втілюється в Україні вперше і є інноваційним, — створити електронне управління землями на території ОТГ для її стабільного економічного розвитку. Підтримку в його реалізації надає Агентство США з міжнародного розвитку (USAІD).
Протокол для початку реалізації проекту в Кіптях підписали керівник Проекту USAІD «Підтримка аграрного і сільського туризму» Патрік Рейдер та голова Кіптівської об’єднаної територіальної громади Володимир Кучма. У церемонії підписання також узяли участь народний депутат Валерій Давиденко, перший заступник голови Чернігівської облради Валентин Мельничук, перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Іван Фурсенко, депутат обласної ради Ірина Грозенко.
Чому вибрано саме Кіпті, адже в Україні вже діє 413 об’єднаних територіальних громад? «Голос України» вже писав про стан справ у цій громаді, керівництво якої дуже ефективно вкладає кошти в розвиток сіл, а цей проект дасть змогу розвивати сільський аграрний бізнес, що стане добрим підмурівком для соціально-економічного розвитку сільських територій.

Чернігівська область.