Перелік автодоріг, ремонт яких фінансуватиметься цьогоріч за кошти від перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових надходжень (так званий дорожній експеримент), погодив у столиці голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, до обласної казни вже надійшло 32,8 мільйона гривень від «дорожнього експерименту», а за результатами травня очікується ще майже 25 мільйонів. А тим часом, як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, у селі Велика Паладь Виноградівського району шляховики почали будівництво нової сучасної траси до україно-угорського кордону (на знімку), де незабаром буде відкрито новий міжнародний пункт пропуску «Велика Паладь—Нодьгодош».
— Ми з 2015 року домагалися відкриття цього пункту пропуску, і торік у листопаді під час зустрічі прем’єр-міністрів України та Угорщини це питання було остаточно вирішено, — зазначає Геннадій Москаль. — Дорожники вже почали роботи від околиці Великої Паладі до кордону з Угорщиною, гроші виділено з держбюджету України. Загалом буде зроблено 11,2 кілометра сучасної траси, роботи виконує українська компанія з австрійським капіталом, яка виграла тендер.
Планується, що до 1 вересня дорогу буде зроблено, з угорського боку вся інфраструктура вже готова.

Закарпатська область.

Фото надано прес-службою ОДА.