Ужгород:

Два дні митники з усієї України вдосконалювали в Ужгороді рівень професійної компетентності (на знімку). За словами Станіслава Балуєва — в. о. начальника Закарпатської митниці ДФС — корисно, що захід відбувався саме на Закарпатті, яке межує з чотирма країнами Євросоюзу. Зібралися на професійну розмову люди, котрі виконують одну з основних функцій — наповнення державної скарбниці.

 


— Одне з важливих питань — так званий дорожній експеримент, який нині охоплює всю країну. На дороги в області, завдяки й ефективній роботі Закарпатської митниці ДФС, виділено в січні—квітні 33 млн. грн., а у травні — вже 40 млн., — зазначає Станіслав Балуєв.


Водночас, за словами Аліни Данченко — директора департаменту адміністрування митних платежів ДФСУ, основні питання, які вдалося обговорити та розставити всі крапки над «і», — розстрочка податку на додану вартість за ввезення деревообробного устаткування, а також створення єдиного рахунку для сплати митних платежів по всій Україні.


Крім того, повідомляють в облДФС, учасники заходу розглянули новації в законодавстві щодо адміністрування митних платежів (зокрема й ставок акцизного податку на алкогольні вироби) і окреслили можливості підвищення ефективності своєї роботи.


Фото надане облДФС.