В обласному центрі відбулася церемонія вручення місцевим поліцейським новеньких автівок.
Зокрема 51 машину Mіtsubіshі Outlander передав особовому складу ГУ Нацполіції в області міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Нагадаємо, що йдеться лише про частину із 635 автомобілів, переданих японською стороною Україні у рамках Кіотського протоколу. Всю згадану техніку, яка оснащена електродвигунами, обіцяють передати до 23 регіонів нашої держави.
Утім, і місцева влада не залишилася осторонь процесу. Облрада та обладміністрація передали поліції 11 автівок RENAULT. Ще вісім патрульних машин цієї марки виділила безпосередньо Дніпровському відділенню поліції міська влада Запоріжжя. Дві автівки подарував поліцейським області народний депутат і керівник підприємства «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв.
Варто додати, що лише технікою справа не завершилася — двоє офіцерів обласного управління також отримали ключі від квартир.
Перебуваючи на підприємстві «Мотор Січ», Арсен Аваков зробив кілька заяв щодо намірів активістів поновити торговельну блокаду, яка розпочалася взимку на лінії розмежування на Донбасі.
«Я наполегливо рекомендую добродіям, які беруть на себе таку відповідальність і намагаються отримати політичний капітал, думати спочатку про країну, а вже потім про свою вагу в суспільстві», — підсумував Арсен Аваков. На жаль, при цьому не добираючи слів для характеристики «блокадників»...
У відповідь «Штаб блокади» на своїй сторінці у Фейсбуці заявив про дивну «спадкоємність» влади в Україні: «Історія повторюється. Іноді у вигляді фарсу. Янукович називав таких, як ми, «козлами, котрі заважають нам жити». Аваков сьогодні на прес-конференції на підприємстві «Мотор Січ» сепаратиста Богуслаєва назвав добровольців-активістів блокади «шизофреніками, які заважають».
Як мовиться, поговорили...