Такими заголовками був буквально засипаний у четвер український інтернет-простір.


Про що ж йдеться? 8 червня працівники Енергодарської місцевої прокуратури вручили міському голові Енергодара Павлу Музиці повідомлення про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 172, ч. 1 ст. 364 КК України («Незаконне звільнення одного з керівників комунальних підприємств, сполучене із зловживанням службовим становищем»).


Ще у лютому 2015 року тодішній в. о. міського голови П. Музика підписав розпорядження про звільнення керівника місцевого комунального підприємства «Ритуал». Той зі звільненням не погодився і поновився на посаді, отримавши відповідні виплати у сумі 100 тисяч гривень. І ось невідворотна рука закону знайшла зловмисника, який протиправно вказав підстави свого рішення.


Почнемо з того, покарання можливе лише за умови доведення провини у суді.


Якщо мова йде про зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів використання службового становища, то умисність, мабуть, і можна довести, а вже корисливі мотиви — то навряд...


То заради чого, вибачте, увесь цей концерт? Заради штрафу після титанічної роботи слідчих і суддів, і в результаті відвертої бездарності адвокатів? Адже шоу, імітація чи якась замовна активність нічого спільного з викоріненням корупції та чиновницького свавілля не має.


Запоріжжя.