До Запоріжжя у суботу навідалася легендарна група «Машина времени» у своєму, що називається, бойовому складі. В репертуарі — кращі пісні за всі 47 років діяльності колективу, ну й найновіші твори Андрія Макаревича та його колег. Трибуни стадіону «Славутич-Арена» були заповнені майже вщерть, і, звичайно ж, не пустували приблизно тисяча глядацьких стільців перед сценою — просто на футбольному полі.
До речі, поціновувачів «Машини...» не зупинили навіть досить кусючі ціни на квитки — від 350 до двох тисяч гривень. Утім, дві сотні безплатних квитків організатори виділили й для ветеранів АТО.
Варто додати, що відомий російський співак і дуже мужня людина, яка не побоялася в атмосфері загального пропутінського «одобрямсу» дати свою оцінку анексії Криму, має давні відносини з Хортицею. Андрій Макаревич був серед перших спонсорів підйому з дніпровського дна та реставрації «Козацької чайки». Ось і цього разу зі своїми колегами по колективу він побував на заповітному острові та оглянув законсервовані й відреставровані підводні знахідки.
Окрім Музею судноплавства, гості відвідали й Історико-архітектурний комплекс «Запорозька Січ». Екскурсію музеями Хортиці проводив генеральний директор Національного заповідника Максим Остапенко.