Триває візит Голови Верховної Ради України Андрія Парубія до Сполучених Штатів Америки.


13 червня Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів ряд робочих зустрічей у Раді національної безпеки США, Державному департаменті США та Міністерстві оборони.


Під час зустрічей Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував пошук нових форматів співпраці, зокрема, — укласти двосторонню безпекову угоду між Україною та Сполученими Штатами Америки.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Валерій Чалий на сходах Будівлі Пентагону після зустрічі з в. о. заступника помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лорою Купер.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА. 

Ця угода, за словами Голови Верховної Ради, не заперечує членства України в НАТО, а навпаки — сприятиме пришвидшенню набуття Україною членства в Організації Північноатлантичного договору.


Також Голова Верховної Ради закликав американських союзників надати Україні летальну зброю. «Адже українські солдати на Донбасі зараз боронять не лише Незалежність України, а й безпеку всього вільного світу. Для України надання летальної зброї — це символ підтримки України, що бореться за свою Незалежність», — зазначив А. Парубій.


Під час зустрічей Андрій Парубій наголосив на важливості посилення санкцій проти Російської Федерації, допоки вона не відновить територіальну цілісність України.


«Російський агресор є глобальною загрозою всього світу. Путінська імперська політика становить загрозу для всього вільного світу. Поки Росія продовжує свою агресивну політику, потрібно зберігати і посилювати санкції», — наголосив Андрій Парубій.


Голова Верховної Ради України закликав американських конгресменів підтримати ініціативу посилення санкцій проти Росії в ім’я збереження миру у всьому світі.


Головною подією, яка має відбутися у Вашингтоні, стане підписання Меморандуму співпраці між Конгресом Сполучених Штатів Америки і парламентом України. Цей Меморандум, за словами А. Парубія, зробить співробітництво між обома парламентами тіснішим і більш системним, у тому числі на рівні комітетів. «Він передбачає стратегічну співпрацю у різних сферах роботи обох парламентів, — зазначив А. Парубій в інтерв’ю одному з телеканалів напередодні візиту. — Це закладе важливий міцний фундамент такої співпраці, яка передбачає цілий ряд форм і моментів».


Програмою перебування глави українського парламенту у США передбачено, зокрема, зустріч зі Спікером Палати представників Конгресу США Полом Раяном, Державним Департаментом США, Радою національної безпеки, конгресменами різного рівня.


Прес-секретар Голови Верховної Ради України, прес-служба апарату Верховної Ради України.