На Прикарпатті після чотирирічного простою не вдається запустити нафтохімічний завод. Йдеться про ТОВ «Карпатнафтохім», що розміщений у місті Калуш.

Днями на виробництві сталися аварійні залпові викиди в повітря. На різкий запах «хімії» почали скаржитись мешканці міста та села Мостище. Тоді в управлінні з питань надзвичайних ситуацій інформацію про аварію на заводі спростували і повідомили, що підприємство готується до запуску та проводить випробувальні роботи, через що і сталися залишкові викиди з виробничих труб з характерним запахом. Напередодні на прес-конференції голова ОДА Олег Гончарук повідомив, що відновлення роботи «Карпатнафтохіму» відбуватиметься під наглядом працівників Державної екологічної інспекції області. За його словами, керівництвом підприємства було здійснено дві спроби відновити роботу. Однак їхні зусилля виявилися марними, і на сьогодні завод не працює.
«Карпатнафтохім» колись був одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств області, і для Прикарпаття — це не тільки вагомі надходження до скарбниці, а й забезпечення робочими місцями жителів Калуша і району. До слова, російська приватна нафтова компанія «Лукойл» продала завод «Карпатнафтохім» двом українським бізнесменам. Запуск виробництва має відбутися в червні.