На Прикарпатті перебувають представники Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Тут буде проведено виїзне засідання на тему: «Гірська загальноосвітня школа: стан, проблеми, перспективи розвитку (на прикладі Івано-Франківської області)».

На зустрічі з головою ОДА Олегом Гончаруком перший заступник голови комітету Олександр Співаковський зазначив, що радий можливості побачити ситуацію щодо гірських загальноосвітніх шкіл наочно. Народний депутат сподівається, що поїздка у Верховинський район дасть свої позитивні результати. Тему розвитку та проблем навчальних закладів на особливих територіях буде продовжено на засіданні за участі провідних спеціалістів. Попередньо очільник області наголосив, що школи, які знаходяться у районах зі статусом «гірських», потребують значно більше фінансових вкладень у порівнянні зі звичайними загальноосвітніми закладами. Тож сподівається на позитивні зрушення та допомогу членів комітету. Зі свого боку пообіцяв всіляко підтримувати та сприяти пропозиціям, які висловлять фахівці.
Принагідно додамо, що участь у зустрічі, окрім пана Співаковського, також взяли народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Юрій Соловей, народний депутат України Іван Рибак і директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко (на знімку).

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.