23—25 червня у Трускавці відбудеться другий Форум місцевого розвитку. Одним з головним питань стане розгляд проекту стратегії розвитку Карпатського регіону. Очікується, що у роботі форуму візьмуть участь голови парламентів країн, що входять до Карпатського регіону.
Як розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, вперше на теренах України буде презентовано нову європейську макрорегіональну стратегію, яка дозволить залучити кошти для розвитку гірського краю.
Зазвичай ЄС намагається працювати не лише в межах своїх країн, а й реалізує транскордонні проекти, виділяючи кошти для розвитку конкретних регіонів. Такою стала програма «Польща — Україна — Білорусь».
У Львові сподіваються, що українська програма розвитку Карпатського регіону зацікавить і сусідні країни.
Другим важливим напрямом засідань стане обговорення територіально-адміністративної реформи за участю представників профільних міністерств та парламентів сусідніх країн, які поділяться своїм досвідом.
Цікавою має стати дискусія щодо запровадження у містах кращих практик енергоефективності в умовах розвитку альтернативної енергетики.
Що важливо, проведення Форуму місцевого розвитку не фінансується з обласного бюджету, кошти виділили підприємці та бізнесмени, зацікавлені в розвитку гірських регіонів, наголосив Олександр Ганущин.

Львів.