Повноцінна робота Міжнародного аеропорту «Ужгород» заблокована через бездіяльність «Украероруху», Державної авіаційної служби та Міністерства інфраструктури України. Так заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

— Нагадаю, що між Україною і Словаччиною свого часу була підписана міжурядова угода про диспетчерський супровід «Украерорухом» та словацьким провайдером літаків, які приземляються чи злітають з ужгородського аеропорту, — наводить слова Г. Москаля прес-служба облдержадміністрації. — Термін угоди закінчився в червні 2016 року... Починаючи з червня минулого року, я особисто кілька разів їздив на переговори в Міністерство транспорту і телекомунікацій Словаччини і багато разів був у Міністерстві інфраструктури України. Відбувалися численні наради за участю керівників департаментів Авіаційної служби та «Украероруху», але крім обіцянок посприяти у відновленні роботи аеропорту ми не отримали нічого.
«Понад те, — продовжує керівник області, — територію для розвороту літаків у повітряному просторі Словаччини скорочено з 20 до 10 кілометрів. Європейське агентство з безпеки авіаперельотів чітко дало зрозуміти, що без аудиту «Украероруху» не дасть дозволу Словаччині на диспетчерський супровід літаків в ужгородському аеропорту, а «Украерорух» не хоче давати дозвіл на аудит, бо користується допотопним обладнанням і нічого не робить для його модернізації... Своєю бездіяльністю «Украерорух» заблокував повноцінну роботу ужгородського аеропорту...»
Аеропорт, стверджує голова ОДА, технічно готовий до роботи — територія впорядкована, по периметру встановлена сертифікована огорожа, модернізовані службові приміщення, а злітна смуга після розширення може приймати літаки класу «Боїнг» чи «Аеробус».