Здається, в Києві таки звернули увагу на події, котрі стали звичними у такому собі невеликому «Чикаго 1930-х років», на яке перетворився Мелітополь. «Голос України» неодноразово розповідав про грабунок просто на степових дорогах, про підпали аптек і навіть Мелітопольської міськради. А ще — про білборди-поздоровлення з фактично днем армії агресора, який розпинає сьогодні Донбас.
Схоже, що терпець правоохоронців зрештою урвався після виступу лідера мелітопольського «Антимайдану» Катерини Уманець на одному із російських телеканалів. Про те, що в місті, начебто, через безгрошів’я у маршрутках вже сіллю розраховуються... Втім, лише дочекавшись, поки згадана персона залишить межі України, стосовно неї розпочали кримінальне провадження за ст. 111 («Державна зрада»).
У місті відбулися масові обшуки. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час спільної операції Національної поліції, СБУ та прокуратури протягом кількох днів затримано 20 осіб. Під час обшуків «у них було вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто». Міністр повідомив, що, за даними СБУ, зловмисників контролювали куратори з Росії.