Третій рік поспіль у Вінниці з нагоди Дня Конституції відбувся фестиваль польової кухні в пам’ять про Тараса Сича — кухаря батальйону «Київська Русь». Він загинув під час виходу з Дебальцевого у 2015 році внаслідок мінного обстрілу. Одним з ініціаторів і організаторів фестивалю став народний депутат України Сергій Кудлаєнко.

«Приємно усвідомлювати, що наш захід щоразу розширює формат, — каже пан Сергій. — До участі долучаються не тільки заклади харчування, як це було в попередні рази. Студенти Вінницького педуніверситету представили виставку фрагментів боєприпасів, розписаних оригінальними узорами, представники Товариства Червоного Хреста України навчали охочих надавати першу допомогу, громадська організація «Мольфар» облаштувала фрагмент польового намету на зразок того, що бачили у зоні АТО. Військові Нацгвардії показали зразки діючої техніки. Духовий оркестр Держслужби з надзвичайних ситуацій дарував гостям твори військової тематики.
Захід відбувався у Центральному парку культури і відпочинку. Пересувні польові кухні надали в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій. Крім того, страви готували у польових умовах. Відвідувачам пропонували національні блюда семи різних спільнот. Кулінарні вироби представили також заклади харчування, громадські організації, профтехучилище торгівлі та харчових технологій. Спробувати зварене й смажене можна було у сорока місцях приготування їжі.
Зібрані від реалізації страв кошти благодійний фонд «Подільська громада» передасть на потреби захисників країни.

Вінницька область.