На Закарпатті готуються до опалювального сезону. «Активізували на місцях роботу з підготовки до наступного опалювального сезону, щоб досягти рівня планових показників, які в липні мають становити сорок відсотків», — на цьому наголосив заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін під час селекторної наради за участю керівників міст і районів. Розглядали стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи взимку.

Наразі фахівці інспекції Держенергонагляду проводять перевірку стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період, про що складають відповідні акти. Проінспектовано вже понад сімдесят котелень в Ужгородському, Воловецькому, Іршавському, Тячівському районах та у місті Хусті.
У прес-службі ОДА констатують: загальний борг з оплати за спожитий природний газ становить півтора мільярда гривень, населення боргує 744 мільйони, решта — невідшкодована сума з субсидій та пільг. На цьому наголосила начальник ТОВ «Закарпатгаззбут» Вікторія Томинець. Водночас, як свідчить практика, більшість населення намагається розраховуватися з боргами, накопиченими під час опалювального сезону, влітку.
За результатами наради В. Мікулін зажадав від керівників адмінодиниць області провести обстеження житлових будинків та об’єктів соціальної сфери на предмет готовності до опалювального сезону.