На Прикарпатті тривають ремонтні роботи на п’яти стратегічних річкових переправах. Під час огляду однієї з них голова ОДА О. Гончарук анонсував завершення будівництва мостового переходу через річку Бистриця Солотвинська на автомобільній дорозі державного значення Н-10 Стрий—Чернівці—Мамалига в селі Драгомирчани Тисменицького району. Вислухавши представників Служби автомобільних доріг в області, виконавців робіт та побачивши процес (на знімку) навіч, очільник області висловив сподівання, що міст буде готовий до кінця вересня цього року.

Для області відбудова цієї переправи є дуже важливою. З часу повені 2008-го, коли він був зруйнований, проїзд забезпечується завдяки встановленому тимчасовому військовому мосту. Завершення будівництва дасть змогу переспрямувати значні потоки важковагового транспорту в об’їзд Івано-Франківська, що в свою чергу зменшить надмірне навантаження на дорожню інфраструктуру обласного центру.
Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Любомир Семанів зазначив, що наявний обсяг фінансування достатній для завершення робіт із будівництва та введення мосту в експлуатацію. Та додав, що будівельники освоїли вже 10 млн. грн. із 28 млн. запланованих. Окрім того, в регіоні проводять підготовчо-організаційні заходи щодо початку робіт на інших чотирьох мостових переходах, зокрема, на автомобільних дорогах: Р-38 Богородчани—Гута, Лука—Коломия, Н-09 Мукачево—Львів та Р-24 Татарів—Кам’янець-Подільський.

Фото Миколи МАЦЮКА.