Цього року на околиці Харкова відкриється новий навчальний заклад. Будівництво в мікрорайоні «Мобіль» перебуває на завершальному етапі. Сучасну школу на 640 місць зводили менш як два роки. Це стало можливим, кажуть чиновники, завдяки об’єднанню зусиль на всіх рівнях, фінансуванню з державного й обласного бюджетів.

Найближчим часом у кабінетах установлять мультимедійне обладнання. Облаштують два комп’ютерні класи та два лінгафонні кабінети для вивчення іноземних мов. Спортивний зал оснастять усім необхідним для уроків фізкультури, занять футболом, баскетболом, бадмінтоном, легкою атлетикою, гімнастикою.
Будують навчальний заклад відповідно до вимог інклюзивної освіти. Зокрема, для дітей з особливими потребами замовлені спеціальні меблі, облаштовується кімната психологічного розвантаження. Школа обладнана пандусом для візків, має тротуар із низькими бортами для людей з інвалідністю та місця для відповідного паркування.
Як зазначила директор школи Галина Волобуєва, цікавою для учнів буде бібліотека, розділена на кілька зон. Вона перетвориться на інформаційний центр, оснащений комп’ютерами. Крім того, у приміщенні створять інтелектуальну зону, де діти зможуть грати у шахи. Замовили спеціальні меблі, також у планах — придбати підлогові шахи. В окремій зоні встановлять диванчики, на яких у комфортних умовах школярі зможуть зручно влаштуватися й читати. А ще буде обладнана зона, де діти зможуть просто погратися.
Також до 1 вересня в Харкові відкриють п’ять нових дитячих садків. Вони вже введені в мережу районних управлінь освіти. У будівлях ведуться ремонтні роботи.