Запоріжжя посіло 64-те місце в рейтингу прозорості сотні найбільших міст України й набрало лише 26 балів зі 100 можливих.

На знімку: результати рейтингу представила керівниця проекту «Розбудова прозорості в містах України» Катерина Цибенко.

Найзакритішою виявилася сфера соцпослуг, у відкритих джерелах немає навіть переліку відповідних установ, не кажучи вже про надання цими органами електронних послуг та звітування про надану допомогу. Залишають бажати кращого сфера житлової політики, комунального майна, професійної етики та конфлікту інтересів. Найкраща ситуація спостерігається у сфері інформації про роботу органів місцевої влади, бюджетуванні та контрактах і закупівлях.
Як розповіла керівниця проекту Transparency Іnternatіonal Україна «Розбудова прозорості в містах України», в рамках якого і був складений рейтинг, Катерина Цибенко, у перелік 100 найбільших міст увійшли чотири міста Запорізької області: Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар та Бердянськ.
— Обласний центр — зазначила Катерина Цибенко, — набрав меншу кількість балів, ніж три міста районного значення. Всі вони виявились кращими за Запоріжжя. Наприклад, у Бердянська дуже зручний для користувачів сайт, і на ньому легко знайти всю потрібну інформацію. В Енергодара добре розвинена сфера закупівель, а в Мелітополя — освіта.
 

Фото автора.