ЗАПОРІЖЖЯ:

У бердянському дитячому таборі отруїлося 30 дітей. Надзвичайна подія сталася в оздоровчому санаторії «Лазурний», на території якого створили імпровізований табір, який, як виявилося, навіть не мав дозволу на роботу. Загалом 11 липня сюди приїхала 261 дитина, переважно із Дніпра. Серед потерпілих є й діти учасників АТО.


Забили на сполох батьки й волонтери у соцмережах. Судячи з їхніх повідомлень, адміністрація оздоровчого центру про ситуацію замовчувала до останнього. У зв’язку з надзвичайною ситуацією директор департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Вікторія Клименко провела брифінг. За її словами, у червні-липні табір перевіряли чотири рази, однак акти на його відкриття так і не було підписано.


Нині 30 дітей, котрі звернулися по медичну допомогу, відправили до місцевих медзакладів, де спеціально для цього розгорнули додаткові ліжко-місця. Діти скаржаться на діарею, нудоту, підвищення температури, слабкість, що є клінічною картиною гострої кишкової інфекції. Фахівці СЕС також взяли на дослідження змиви й проби з харчоблока.


За словами заступника директора з комерційних питань «Приазовкурорт» Сергія Головіна, який також був присутній на брифінгу, свого харчоблока в таборі немає, тому його довелося орендувати в іншої структури. Дозвільних документів табір одержати не встиг, оскільки юридично він належить до санаторію з однойменною назвою. У самого санаторію з документами все гаразд.


До слова, із 17 співробітників харчоблока санітарні книжки були тільки у трьох. Як повідомляє відділ комунікації Нацполіції Запорізької області, нині в закладі працює спецкомісія, до складу якої увійшли медики й правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил і норм.