У Харкові працюють над створенням системи безпечного міста й єдиної служби оперативного реагування на надзвичайні ситуації, аналога американської служби «911». Цю програму міська влада проробляє разом з експертами з безпеки компанії «Gulіanі Securіty § Safety» (США).
Як повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, завдання стоїть об’єднати рятувальників, поліцію й лікарів, які б працювали єдиною командою.
— Немає чіткої схеми дій у разі виникнення надзвичайної ситуації. У кожної служби — свої нормативи, інструкції, і всі вони діють розрізнено. Ми хочемо, щоб у Харкові був створений єдиний координаційний центр. Ініціативу необхідно буде й відрегулювати на законодавчому рівні, — відзначив Ігор Терехов.
Генеральний директор компанії «GSS» Джон Хувейн каже, що консультації всім харківським підрозділам готові надати фахівці світового рівня, які проводять семінари для поліції Нью-Йорка, створили службу реагування на надзвичайні ситуації в американському Диснейленді та надають консультації зі створення таких структур у містах різних країн.