Катастрофою національного масштабу може закінчитися руйнування дамби Каховського водосховища в Кам’янсько-Дніпровському районі Запорізької області. Річ у тім, що розбиту трасу Т0804 автомобілісти, зокрема і водії великовантажного транспорту, змушені об’їжджати через дамбу водосховища. Такого навантаження 17-кілометрова дамба вже в найближчому майбутньому може не витримати.


Жителі села Велика Знам’янка вкрай обурені таким станом доріг і не без іронії відзначають, що тут навіть блокпости встановлювати не треба, окупанти й так застрягнуть.


— Ситуація зі Знам’янською дамбою в нас критична. Дамба перебуває практично в аварійному стані. Якщо транспорт продовжить їздити нею, то усадка триватиме й надалі, що може призвести до непоправних наслідків, — сказав в. о. начальника Нікопольського регіонального управління водних ресурсів Артур Яковлєв.


Найбільше люди бояться, що їхнє село просто затопить. Постраждати можуть і стратегічні об’єкти державного значення — теплова і атомна станції, які розташовані за декілька кілометрів.


До слова, ремонтні роботи на дорозі, через яку водії змушені об’їжджати по дамбі, не виконувалися вже кілька років.


— Згідно з нашою інформацією, у державному бюджеті на фінансування ремонту цієї дороги кошти не закладено. Ми сподіваємося, що при перерозподілі обласного бюджету нам виділять хоча б 5 млн. грн., і ми підлатаємо цю дорогу, — сказав міський голова Кам’янсько-Дніпровської об’єднаної територіальної громади Володимир Антоненко. Конкретні кроки з локалізації можливої НП із Володимиром Антоненком обговорив перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков.


— Я упевнений, при перерозподілі надпланових надходжень бюджету за підсумками першого півріччя потрібно обов’язково врахувати цю проблему, ми докладемо всіх зусиль для її позитивного розв’язання, — сказав Єгор Семенков.

Запорізька область.