Цього року 13 тисяч споживачів отримали письмові повідомлення від «Чернігівгаззбуту» про можливе відключення їхніх домівок від постачання. Адже борг в області за спожите блакитне паливо перевищив 247 мільйонів гривень. Рекордсменом виявився мешканець Прилук, який «накрутив» 126 тисяч. До того ж рівень заборгованості зростає. Тож газівники з тривогою чекають ймовірного подорожчання послуг, які й без того слабо оплачуються. Але чого не було раніше влітку — накопичення боргів. Це відбувається через високу ціну та зменшення соціальних норм під час розрахунку пільг та субсидій.
«Згідно із законом ми маємо право відключати боржників, але намагаємося зробити все можливе для вирішення цього питання: пропонуємо сплатити борг частинами, відтерміновуємо його сплату», — повідомив директор «Чернігівгаззбуту» Іван Луста.
Проте понад 800 абонентам газ таки довелося відключити через системні несплати. Наприклад, у Варві один господар винен майже 47 тисяч гривень. Проте найчисельнішою є категорія споживачів, які мають борги до 500 гривень.

Чернігівська область.