Ужгород:

Під егідою Служби автомобільних доріг у Закарпатській області триває комплекс дорожніх робіт. І в містах, і на шляхах, що з’єднують районні центри і високогірні села. Зокрема, після невеликої перерви, викликаної технічними причинами, дорожники відновили роботу з капітального ремонту траси Мукачево—Рогатин у Рахівському районі, повідомляють з облдержадміністрації. Вже найближчим часом, незважаючи на дощову погоду, яка заважає безперебійно працювати, розпочнуться капітальні ремонти доріг ще в чотирьох районах.


За словами керівника ОДА Геннадія Москаля, після проведення тендера на ремонт гірської дороги Нижні Ворота—Воловець—Міжгір’я розпочнеться її оновлення. Обсяг фінансування — 30 мільйонів гривень, джерело — перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових показників (так званий дорожній експеримент). Уже відбувся тендер на ремонт дороги Кольчино—Пузняківці (Мукачівський район). Обсяг фінансування — 9 млн. грн. за рахунок «дорожнього експерименту». Також відбувся тендер на ремонт дороги Угля—Мала Уголька (Тячівський район). Обсяг фінансування — 4 млн. грн., джерело — «дорожній експеримент». Роботи розпочнуться найближчим часом після оформлення документації. Відбувся тендер і на ремонт дороги Рахів—Косівська Поляна—Кобилецька Поляна в Рахівському районі, джерело фінансування — Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР) та місцевий бюджет.


До речі, проведення тендерів не припиняється. Їх уже оголосили на ремонт доріг Долина— Хуст у межах Хустського району, Іршава—Виноградів у межах села Заріччя Іршавського району, Міжгір’я—Синевир та Майдан—Новоселиця в Міжгірському районі та на дорогу Ізки—Верхній Студений цього само району. Перший тендер не відбувся через відсутність пропозицій.


«Ремонт майже всіх доріг на Закарпатті поки що виконується за рахунок «дорожнього експерименту», — наголошує Г. Москаль. Із коштів ДФРР в область надійшло 9,5 мільйона із передбачених понад 136. На решту чекають.