Відпочинок у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Лазурний», що розташований у Бердянську, запам’ятається дітям не морем та радощами, а отруєнням і перебуванням у лікарні.
Як повідомляв «Голос України», в період з 19 по 21 липня в «Лазурному» був зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції. Тоді постраждало 46 дітей віком від 7 до 15 років. Фахівці ВП «Бердянський міжрайонний відділ ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» встановили, що ймовірним чинником передачі інфекції є гречана каша, яка була в меню напередодні отруєння та вже під час масової захворюваності дітей.
Збудники, що виділені в каші, виявили й у 14 дітей. До того ж кухар харчоблока також є джерелом інфекції, що підтвердили дослідження. В неї виявили клебсіелу пневмонію, цим збудником інфекції були заражені столовий посуд, руки персоналу, кухонний інвентар.
Під час епідрозслідування на об’єкті виявлено й грубі порушення санітарного режиму. Документи щодо розслідування спалаху передано до прокуратури.