У серпні в Харкові відкриють нове реанімаційне відділення для надання невідкладної допомоги недоношеним малятам з низькою вагою, а також і хоспіс для дітей з тяжкими захворюваннями, повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Сороколат.
Реанімаційне відділення запрацює у Міському перинатальному центрі, де зараз функціонують так звані реанімаційні ліжка. За словами Юрія Сороколата, там надаватимуть допомогу дітям, які народилися на 22-му тижні та більше з різними патологіями. Тут установлять спеціальні кувези, відкриті реанімаційні системи, дихальне обладнання, системи, які відстежуватимуть стан дитини. Прийняти там зможуть шість малюків.
Нагадаємо, що в місті є спеціальний автомобіль, що з будь-якого пологового будинку може доправити в перинатальний центр дитину, яка потребує невідкладної допомоги.
Хоспіс відкриють у міській дитячій лікарні №5, яка спеціалізується на наданні допомоги дітям із неврологічною патологією. У приміщеннях уже закінчують капремонт, а зовні до хоспісу зроблять окремий під’їзд, територію упорядкують і озеленять. Тут зможуть надати паліативну допомогу 20 дітям.