Таку думку висловив народний депутат Сергій Рудик (БПП) у своєму Фейсбуці після відвідин з іншими народними депутатами КПВВ «Майорське».

 

На знімку (зліва направо): народні депутати України Дмитро Лубінець, Сергій Рудик, Вікторія Сюмар, Сергій Шахов, стоїть журналіст і політолог Сергій Таран.


Фото зі сторінки Сергія Рудика у Фейсбуці.


«Завершили робочу зустріч на КПВВ (контрольний пункт в’їзду та виїзду) «Майорське», яке буквально за два тижні власними силами прикордонників та місцевої влади було побудовано в зоні зіткнення в однойменному місті.

Нагадаю, що таких, діючих, пунктів пропуску в «сірій зоні» лише п’ять. Напередодні відвідали Станицю Луганську. Відрадно, що для наших співгромадян вдалося створити людські умови перетину лінії зіткнення. Хоча, певна річ, і проблем не бракує. І пов’язані вони, перш за все, з утриманням подібних пунктів перетину. Але це не питання фінансування»,— відзначив С. Рудик.


Депутат зауважує, що на законодавчому рівні потрібно зробити все для того, щоб органи місцевого самоврядування  мали право брати на свій баланс подібні КПВВ. Адже це ускладнює їх утримання, обслуговування та облаштування.


«Але нічого, цю ситуацію можна виправити. Відразу після повернення на робочі місця підготуємо відповідні законодавчі зміни, які, дасть Бог, вирішать це питання», — додав народний обранець.