Харків:

Клуб «Торсіон» для любителів спорту за масштабами буде найбільшим в Україні. Діти займатимуться в цьому залі безплатно. Спортклуб функціонуватиме у вестибюлі колишнього гуртожитку в робітничому районі Харкова. Він перебував у занедбаному стані, тому міська влада вирішила використовувати його для потреб любителів спорту. Торік стартували масштабні роботи, зараз «Торсіон» готовий уже на 90%.

— Нам удалося знайти підходяще приміщення в районі ХТЗ і за допомогою хлопців і клубу за місцем проживання придумали такий проект під назвою «Торсіон», — каже начальник управління з питань фізичної культури та спорту міськради Костянтин Курашов. — Тут був вестибюль, приміщення не опалювалося. Ми його повністю перепланували. Завели сюди всі системи: каналізацію, воду, опалення, поміняли вікна, утеплили. Зробили шумоізоляцію, бо це житловий будинок.


Величезний зал для занять воркаутом, зал для єдиноборств, сучасні душові кімнати й роздягальні. Окрема тренерська кімната, де проводитимуть лекції для спортсменів. У кожному залі встановлять камери відеоспостереження, що працюють у режимі он-лайн. Так батьки зможуть спостерігати за своїми дітьми, які тут займатимуться.


Клуб розрахований на 400—500 дітей. Уже є чотири тренери. Двоє займатимуться стрітворкаутом і ще двоє — єдиноборствами. Відкриття «Торсіона» заплановано на двадцяті числа серпня — до Дня Харкова.