Детективи Національного антикорупційного бюро України під час обшуку в Запорізькій обласній клінічній лікарні затримали головного лікаря Ігоря Шишку. Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Ігор Шишка звинувачується в тому, що в змові з іншими посадовими особами лікарні й ТОВ в 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої допомоги за рахунок субвенції з держбюджету. Тоді для лікарні придбали 26 санітарних автомобілів, але вони не були укомплектовані належним чином, тому експлуатація їх за прямим призначенням була неможливою.
За версією слідства, у результаті цих дій державі було завдано збитків на суму 13 млн. гривень. Про підозру Ігорю Шишці повідомлять у НАБУ в Києві. Вирішується питання щодо обрання головлікарю обллікарні запобіжного заходу та відсторонення від обійманої посади.
Як відомо, це вже не перший обшук у Запорізькій обласній клінічній лікарні. У січні 2016-го також проходив обшук у робочому кабінеті Ігоря Шишки, тоді його запрошували на допит. Обшуки стосувалися одразу двох кримінальних проваджень: розкрадання бюджетних коштів під час ремонтних робіт у лікарні, а також при закупівлі ангіографа вартістю 25 мільйонів гривень.

 

ТИМ ЧАСОМ

СБУ обшукала міськраду

Співробітники Служби безпеки провели слідчі дії у приміщеннях Запорізької міськради для виявлення та фіксації каналів збирання та передачі стороннім особам службової інформації з обмеженим доступом. Обшуки проводились із дотриманням вимог чинного процесуального законодавства у рамках кримінального провадження за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, повідомляє прес-центр СБУ.
Правоохоронці виявили у приміщеннях міськради несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження, які направлені на експертизу. Під час досудового слідства буде встановлено ініціаторів та мету використання систем спостереження в адміністративних приміщеннях органу місцевого самоврядування, в яких циркулює інформація з обмеженим доступом.
Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк назвав присутність таких пристроїв у будівлі нісенітницею, а головною причиною обшуків назвав прагнення дестабілізувати ситуацію у місті.

Ольга КОШКАЛДА.