Співробітники Служби безпеки України припинили на Житомирщині діяльність місцевого блогера-журналіста, який за вказівкою російських кураторів готував та поширював антиукраїнські матеріали. Про це повідомила прес-служба СБУ.
Зазначається, що житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації. Тематику визначали замовники. Гонорари за публікації зловмисник отримував через міжнародні системи он-лайн-розрахунків. Лінгвістичні і судово-психологічні експертизи текстів засвідчили їхній маніпулятивний вплив на свідомість читачів та підбурювання аудиторії на вчинення конкретних дій на шкоду суверенітету і незалежності нашої держави.
Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання блогера виявлено докази листування з російськими кураторами, копії укладених із державними інформаційними агентствами РФ угод на підготовку замовних статей, банківські картки, на які перераховувалися гроші. Блогеру-журналісту повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, вирішується питання щодо обрання стосовно нього запобіжного заходу.