Майбутнє української держави залежить від розвитку українського села. Про це заявив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко, спілкуючись з житомирськими журналістами.
Парламентарій привітав громаду села Сали Черняхівського району на Житомирщині з 400-річним ювілеєм. До нього також приєдналися депутати обласної та міської ради від Опозиційного блоку — Олександр Чорноморець, Наталія Рибак та Наталія Леонченко, які побували на урочистостях з нагоди свята, а також подарували спортивний інвентар місцевій футбольній команді.
«Цей населений пункт пройшов багато лихоліть, бачив величезні перемоги і великі трагедії. Але жителі й сьогодні живуть оптимізмом і вірою в завтрашній день», — наголосив Юрій Павленко.
Селяни розповідали гостям про повсякденне життя та висловлювали сподівання щодо розвитку інфраструктури села вже найближчим часом. Оскільки лише за такої умови місцеві мешканці зможуть залишитися жити і працювати в рідних місцях, а не шукати кращого життя на чужині.
«Потрібно піднімати українське село, розвивати його інфраструктуру, залучати інвесторів, підтримувати фермерські господарства, створити гідні та рівні умови для життя людей як у місті, так і в селі. Адже саме в селі є душа українського народу, саме в селі є сила для розвитку нашої держави. Тому наш обов’язок — розвивати село, бо розвинуте село — це розвинута, успішна Україна», — підкреслив Юрій Павленко.