І це завдяки тому, що протягом семи місяців перерахування митних платежів Закарпатською митницею ДФС сягнули 2 215,1 млн. грн. Таким чином, досягнуто перевиконання доведених індикативних показників на 411,3 млн. грн.

Про це «Голосу України» повідомив в. о. начальника Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв. Посадовець також наголосив, що очолювана ним структура є надійним партнером у розбудові логістичної інфраструктури регіону, адже завдяки успішній роботі відомства на ремонт шляхів буде спрямовано 192,5 млн. грн. Також законодавством передбачено, що крім 50 відсотків «дорожнього експерименту», які зараховуються до спеціального фонду обласного бюджету на розбудову автомобільних доріг, ще десять процентів спрямовуються на розвиток митної інфраструктури.
І ці десять відсотків, на думку очільника відомства, історичний шанс для Закарпатської митниці. Бо протягом останнього десятиріччя вона не отримувала достатнього фінансування і тому не могла розвивати свою інфраструктуру. Нині кошти є, вони спрямовуватимуться на реконструкцію постів, покращення сервісу і технічних засобів контролю. Закуповуватимуть також дорогі сканери, що працюватимуть за новими технологіями. Тобто є можливість здійснити якісні зміни, які відчують на собі не тільки митники, а й громадяни, які подорожують за кордон, і суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності.