У День будівельника 133 одеські родини справили новосілля в 19-поверховому житловому комплексі «Новий маяк». Зводити висотку почали в січні 2007-го й зупинили в серпні наступного року на рівні другого поверху. У квітні 2012 року інвестори уклали договір з іншої будівельною компанією, яка також не змогла виконати взяті на себе зобов’язання, зупинивши роботи на рівні дев’ятого поверху. У березні 2015 року інвестори звернулися до міського голови Геннадія Труханова із проханням посприяти в завершенні будівництва та допомогти знайти нового забудовника. І вже в липні того ж року роботи були відновлені.


Вітаючи інвесторів із довгоочікуваною подією, Геннадій Труханов зазначив, що це вже десята недобудова у місті, яку вдалося «довести до розуму» завдяки злагодженим діям міської влади, інвесторів і відповідальних будівельних компаній.


— Одеса — єдине місто в Україні, де за короткий час здано в експлуатацію таку кількість житлових будинків, будівництво яких було заморожено, — заявив міський голова.