УЖГОРОД:

Під час свята у Вучковому.


Фото надане прес-службою ОДА.

У селі Вучкове Міжгірського району в мальовничому урочищі Петровець на Закарпатті відбувся фестиваль бджолярів, приурочений до церковного свята «Медовий спас» або «Маковія», яке асоціюється з дозріванням урожаю і збором меду. А ще ці урочистості присвячені й багаторічній селекційній роботі з виведення карпатської породи бджоли, яка відома на весь світ невибагливістю і високою продуктивністю і якій у цьому селі поставлений пам’ятник.


Родзинкою Вучкового є й знаменитий гейзер мінеральної води. Гостей свята, серед яких і керівник області Геннадій Москаль, інформують з прес-служби облдержадміністрації, пригощали смаколиками верховинської кухні та освяченим медом. Можна було придбати й продукцію бджільництва та ознайомитися з історією «солодкого» ремесла, яку презентували місцеві бджолярі.


Відпочиваючих розважали виступи фольклорно-мистецьких колективів, різноманітні атракціони, забави та народні гуляння біля гейзера. Та чи не найбільше сподобався гостям виступ молодого, але вже відомого співака з опришківського села Колочава Володимира Марковича.