Новий спортивний майданчик планують збудувати у місті енергетиків Ладижині на Вінниччині за сприяння народного депутата України Миколи Кучера (фракція «Блоку Петра Порошенка») (на знімку).

 


Сучасна споруда для занять спортом, кошторисна вартість якої півтора мільйона гривень, з’явиться за кошти державного бюджету, міської ради та низки інших джерел. Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.
— Я переконаний, що багато спорту не буває, — каже Микола Кучер. — Особливо там, де ним можна займатися, і де прагнуть цього люди.


Саме таким місцем у Ладижині є територія між міським стадіоном «Авангард» і дендропарком. До речі, у дендропарку вже встановлено тренажери. Поруч буде майданчик з міні-футбольним полем. Як пояснили в Ладижині, він матиме штучне покриття, тому грати можна за будь-якої погоди. «У нас прекрасний стадіон, з чудовим газоном для футбольного поля, — каже один з мешканців міста. — Але там не кожен може поганяти м’яча, бо тоді від газону нічого б не залишилося. Його надзвичайно ретельно доглядають. Як з’явиться майданчик, пустувати не буде, бо охочих грати у футбол багато».


Левову частку необхідної суми передбачено виділити з державного бюджету. За інформацією Миколи Кучера, розпорядженням Кабміну від 12 липня цього року на будівництво спортмайданчика передбачено 680 тисяч гривень. Частину коштів надасть міська влада Ладижина, решту планують отримати від спонсорів. Загалом, за клопотанням парламентарія, урядом передбачено кошти для фінансування 43 об’єктів соціального спрямування у Бершадському, Гайсинському, Теплицькому та Тростянецькому районах. Тут проживають виборці округу, від якого обрано до Верховної Ради Миколу Кучера.

Вінницька область.