Проектна вартість будівництва платної дороги Київ—Біла Церква становитиме майже 300 млн. дол. Залучення міжнародних інвесторів стане можливим після внесення змін до закону про концесії. Про це в коментарі «Радіо «Свобода» заявив радник голови «Укравтодору» Олександр Кава.

«Ідеться не про ремонт чи реконструкцію наявних доріг, а саме про будівництво нових. До того ж нинішні дороги на цих напрямках виконуватимуть роль безплатних альтернатив, яких вимагає закон. Вартість таких проектів доволі велика. Якщо говорити про дорогу Київ—Біла Церква, то без питання викупу землі під цей проект вартість будівництва становить приблизно 300 мільйонів доларів. У районі Білої Церкви ми маємо трафік середньодобовий 20 тисяч автомобілів, а в районі Києва — 44 тисячі автомобілів», — сказав Олександр Кава.
Він нагадав, поки що підготовлено законопроект про внесення змін до закону про будівництво доріг на умовах концесії. Після ухвалення документа «Укравтодор» зможе офіційно розпочати переговори з потенційними компаніями-концесіонерами щодо будівництва цих доріг.