За останню добу (станом на ранок 16.08) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, окупанти активно застосовували міномети різних калібрів. Так, увечері на маріупольському напрямку російські найманці відкривали вогонь із мінометів калібрів 120 та 82 міліметри в районі Красногорівки. Позиції поблизу Павлополя злочинці спочатку двічі обстріляли з гранатометів, мінометів та стрілецької зброї. А близько опівночі по захисниках Павлополя ворог випустив 4 снаряди з переносної реактивної пускової установки «Град» («Партизан»).


На луганському напрямку найманці з мінометів різних калібрів декілька разів били на підступах до Кримського та Троїцького. Крім того, під гранатометним вогнем опинились українські війська у районі Новоолександрівки та Новозванівки. На донецькому напрямку бандформування продовжили обстріли авдіївської промзони. Злочинці тричі відкривали вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу наші військові вогневою перевагою примушували бойовиків до тиші.


Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація повністю під нашим контролем. Останнім часом орки посилили натиск. Використовують різне озброєння: міномети, великокаліберні кулемети, гранатомети та ін. Цю ділянку фронту вони використовують як полігон. Наприклад, учора обстріл тривав понад 5 годин. Спочатку чекали, але коли бойовики почали активно гатити з 120-го калібру, змушені були зв’язатися зі штабом, щоб отримати дозвіл на вогонь у відповідь. Зараз поки що тихо, тільки так можна заспокоїти окупантів. Усі в підрозділі живі та здорові».