Прокуратура перевірить причетність до журналістської діяльності Всеволода Філімоненка, який фігурує як потерпілий у кримінальному провадженні щодо голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Таку інформацію учора повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.


«Враховуючи звернення до правоохоронців представників ЗМІ та громадськості щодо невідповідності потерпілого статусу журналіста, стаття щодо заподіяння тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням ним професійної діяльності наразі не інкримінується. Інформацію про причетність потерпілого до журналістської діяльності, а також мотиви скоєння кримінального правопорушення ретельно перевірять, після чого буде прийняте відповідне процесуальне рішення», — зазначили у відомстві.


Учора слідчий відділу Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури  № 4 повідомив про підозру голові ГО «Центр протидії корупції».

За даними слідства, 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва В. Шабунін завдав одного удару Філімоненку по обличчю, що «спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя».