У Харкові відкрився перший центр ювенальної пробації для підлітків. Сюди по допомогу зможуть звернутися підлітки у віці від 16 до 18 років, що мають проблеми із законом.
У відкритті центру взяли участь заступник міністра юстиції України Денис Чернишов і заступник харківського міського голови з питань правового забезпечення Марина Стаматіна.
— Якщо дитина потрапила в конфлікт із законом і скоїла незначне правопорушення, дуже важливо її підтримати й не дати впасти далі у прірву. Необхідно дати підлітку змогу інтегруватися в соціум та стати повноцінним і гідним його членом, — зазначив Денис Чернишов.
Центр обладнано кабінетами для занять, кімнатою відпочинку, де можна пограти в настільні ігри, а також кухнею. За словами його директора Лариси Маслової, з підлітками займатимуться психологи, ювенальні інспектори й соцпрацівники, які допоможуть розв’язати конфліктні ситуації, упоратися із гнівом і негативними емоціями, а також нададуть допомогу в самореалізації.
У свою чергу Марина Стаматіна зазначила, що міська влада надалі також надаватиме допомогу в роботі з такими дітьми.
— Кожен має право на другий шанс, навіть коли він потрапив у складні життєві обставини. Особливо це важливо для молоді. Тут діти, які мають певні погані звички, одержать компетентну допомогу й надалі зможуть успішно й гідно реалізувати себе в дорослому житті, — наголосила вона.
Центр ювенальної пробації відкрився в Харкові за підтримки проекту технічної допомоги «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», який реалізується організацією «Агрітім Канада Консалтинг Лтд» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Канади.
Нагадаємо, в Україні за підтримки представництва Канади центри ювенальної пробації було відкрито в Києві, Маріуполі, Одесі, Дніпрі, Львові, Запоріжжі й Івано-Франківську. До кінця цього року такі проекти реалізують ще в трьох українських містах.

Харків.