Закарпатська митниця оформила товарів на 44,33 млрд. грн. І це завдяки старанням персоналу та вигідному розташуванню області на кордоні з чотирма державами Євросоюзу. А ще — наявності розгалуженої транспортної мережі та прикордонної інфраструктури. Тому і вдалося інспекторам оформити 91 582 тисячі митних декларацій.
— Протягом січня—липня в області зовнішньоторговельний обіг зріс на 20,78% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Найбільший торговельний партнер — Угорщина. З цією країною через пункти пропуску митниці здійснено експортно-імпортних операцій на 23 млрд. 974 млн. грн. На другому місці — Німеччина, сума операцій із якою становить 3 млрд. 170 млн. грн., на третьому — Австрія із понад 2 млрд. 730 млн. грн., — зазначає в. о. начальника Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв.
На експорт відправляли переважно дріт, волоконно-оптичні кабелі, електронагрівальні прилади та апарати, праски, оброблені лісоматеріали. Імпортували електронні інтегровані схеми та мікромодулі, легкові автомобілі, моторні транспортні засоби, призначені переважно для перевезення людей.