Очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін зобов’язаний повідомляти слідство, якщо вирішить упродовж двох місяців змінити роботу чи місце проживання. Таким чином, Дніпровський суд м. Києва частково задовольнив клопотання прокурорів про особисте зобов’язання як запобіжний захід.
Нагадаємо, що антикорупційному активісту інкримінують «навмисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості» Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом.
Обрана В. Шабуніну стаття може передбачати виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або ж позбавлення волі на строк до трьох років. «Я вдарив людину і готовий нести відповідальність за це, і лише за це. Бо у нас за ніч побиття журналіста перетворилось просто на конфлікт, тобто не 5, а 3 роки. Такими темпами я перейду зі статусу підозрюваного у статус потерпілого», — зазначив ЗМІ Шабунін.
У прокуратурі пояснили, що змінили статтю, бо отримали багато звернень від медіа та громадськості, мовляв, Філімоненко насправді не є журналістом. «Цю інформацію надалі перевірятимуть», — заявили вчора у прес-службі прокуратури міста Києва.