Інфекційне відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування відтепер відповідає всім європейським вимогам для перебування в ньому пацієнтів та роботи персоналу. «Це питання давно було однією із головних проблем для керівництва лікарні та району. Адже жодного ремонту за останні 20 років там не було», — зазначив народний депутат Микола Кучер (фракція БПП). За його сприяння у лікарні було замінено вікна та двері на енергозберігаючі, проведено капітальний ремонт палат для хворих, підведено холодне та гаряче водопостачання, відремонтовано внутрішні вбиральні, закуплено дві пральні машини, нову білизну, рушники. Крім того, хворі забезпечені медикаментами та відповідним лікувальним харчуванням.

Нині відділення має 20 ліжко-місць, з яких 10 — для дорослих та 10 — для дітей.
«Хочу відзначити, що раніше для цієї лікарні було придбано й медичне обладнання майже на 350 тис. грн. Тепер лікарня має лапароскопічну стійку для операційного блоку, що дає змогу проводити низку сучасних малоінвазивних оперативних втручань. Придбано два ЕКГ-апарати, два інфузійні насоси, фетальний монітор для перинатального центру, два монітори пацієнта для відділення АІТ, два апарати фототерапії новонароджених. Також у цій лікарні нам вдалося провести повну реконструкцію її теплотраси і сьогодні лікарня має сучасну систему опалення», — повідомив народний депутат на своїй сторінці у Фейсбуці.
Крім того, за словами М. Кучера, уряд ухвалив рішення про виділення коштів на капітальний ремонт поліклініки, її харчоблоку та дитячого відділення.
«Оскільки лікарня щорічно обслуговує майже 11 тис. осіб Бершадського, Теплицького і Чечельницького районів (Вінницька область), сподіваюся, що кожен житель цих районів тепер матиме змогу отримувати медичну допомогу на належному рівні», — написав він.
Варто зауважити, що народний депутат доволі активно працює в окрузі. Зокрема, за його сприяння школи Теплицького, Бершадського, Тростянецького, Гайсинського районів і місто Ладижин (Вінницька область) отримують сучасне мультимедійне обладнання, ноутбуки, телевізори, проектори, дошки. Оновлюється також матеріальна база закладів освіти, проводяться ремонти в школах, дитячих садках, встановлюються дитячі та спортивні майданчики тощо.
«Вирішення проблемних питань людей, що звертаються до мене, є обов’язком, а не винятком, це і має бути пріоритетом у роботі кожного депутата. Я вдячний людям за довіру та завжди готовий допомогти, якщо це в моїх силах. Однак переконаний: наші люди гідні мати такий рівень життя та відповідну роботу державних органів, щоб не доводилося звертатися по допомогу. Я неодноразово казав і наголошую ще раз: головним завданням нашої влади має стати запровадження заходів, які б сприяли підвищенню рівня життя громадян», — наголосив обранець.

Фото з сайту solydarnist.org/