Одеса. 

Цього літа 40 тисяч одеських дітей отримали задоволення від активного відпочинку на березі Чорного моря. На базі загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади Одеси функціонувало 118 пришкільних таборів, зокрема два табори праці та відпочинку, 27 профільних. Загалом тут оздоровилося майже 35 тис. дітей.


З місцевого бюджету в 2017 році було виділено 936,6 тис. грн. на харчування у пришкільних таборах з денним перебуванням 2613 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Усі дитсадки і дошкільні групи навчально-виховних комплексів улітку перейшли на оздоровчий режим роботи.

Тут збільшено вартість харчування на 10%, щоб малята поласували свіжими овочами та фруктами. 49 вихованців дитячого будинку «Перлинка» відпочивали на базах установи, розташованих у курортній зоні міста. Також було організовано 27 мовних таборів, з них три «Go Camp» всеукраїнського рівня.


У червні—липні 45 дітей побували у Греції. Ще одна група юних одеситів відвідала грецький острів Лемнос — 51 дитина, у тому числі діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та з багатодітних родин. Шість вихованців одеської школи-інтернату № 5 у складі групи дітей з України перебувають на оздоровленні в США на запрошення гуманітарної організації «Frontіer Horuzon», за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Світ — дітям». За підтримки БФ «Круглий стіл Німеччини» 20 сиріт і дітей, які перебувають під опікою, відпочили в дитячому оздоровчому таборі «Круглий стіл» у місті Кауб.