За добу (дані на 18.08) російсько-окупаційні формування 27 разів обстріляли позиції українських сил. За інформацією штабу АТО, кілька днів поспіль супротивник веде активні дії в районі авдіївської промзони.
Під вогонь гібридних військ потрапили житлові квартали селища Зайцеве. А на маріупольському напрямку поблизу Широкиного бойовики застосовували міномет калібром 82 міліметри. Майже на всі вогневі провокації сили АТО відповідали щільним вогнем на ураження супротивника.
За даними групи «ІС», на тимчасово окупованих територіях Донбасу спостерігаються маневри техніки. Так, на захід від Алчевська окупанти перекидають бронетехніку зі складу «4-ї омсбр». А по вулицях міста переганяли два БТР-80 і два МТ-ЛБ, а також два КамАЗи й Зіл-131 з живою силою й боєприпасами. У районі Самійлового й Ковського помічено три 152-міліметрові САУ «Акація». Крім того в декількох районах «ДНР» провели серію так званих навчань з надзвичайних ситуацій за участю місцевої «поліції» і окремих формувань «1-го АК ДНР» (ОК «Донецьк»). Серед інших завдань під час «навчань» відпрацьовували «ізоляцію й карантин на певній території».